Centre Cívic d’Ultramort

0
  • Inici d'obra:
    • Gener 2010
  • Final d'obra:
    • Desembre 2015
  • Redactor:
    • Josep Maria Fortià, arquitecte
  • Direcció facultativa:
    • Josep Maria Fortià
  • Direcció d’execució:
    • Eduard Bonmatí i Arnau Blancafort, arquitectes tècnics
  • Col·laboradors:
    • Construccions Miquel Pallés
  • Contractista:
    • Ajuntament d’Ultramort

Aquest edifici, de línies clares i espais diàfans, vol ser el nou punt de trobades cíviques en el nucli empordanès d’Ultramort. Situat a l’esplanada del camp d’esbarjo municipal, a peu de la mateixa carretera de la Bisbal a Verges, fa de contrapunt als equipaments del centre del poble.

L’espai interior és una nau diàfana que mira cap a la plana i es tanca al mur posterior. Es vol fer espai contemporani amb formes i materials sortits de la mateixa fesomia dels espais rurals: les malles rovellades, els terres granats. Així, vidre, ferro i formigó es van alternant en una seqüència cíclica que els va combinant i creant volums i textures diverses.

El centre cívic té una superfície total de 283 m2 i consta de una sala polivalent, serveis i un vestíbul d’entrada. L’edifici està tot just en fase de construcció, finançat pel Programa Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat.