ADJUDICAT A FORTIÀ ARQUITECTES EL PLA ESPECIAL DE PATRIMONI I CATÀLEG DE BÉNS DE L'ESCALA

08/01/2020

L'Ajuntament de l'Escala va treure a licitació el novembre de 2019 els treballs de redacció del Pla Especial de Patrimoni i Càtaleg de Béns del terme Municipal de l'Escala (Alt Empordà)

 

L'equip Fortià Arquitectes ha estat proposat com a redactor dels treballs, que tindran una durada de 9 mesos. Els tècnics de l'equip responsable són: Josep Maria Fortià i Xavier Raya, arquitectes; Maribel Fuertes, arqueòloga; Rosa Maria Gil, Historiadora de l'art; Joan Solà i Carles Bayés, tècnics ambientals i Pere Ylla, advocat. Actualment s'està a l'espera de coordinar amb l'Ajuntament els temps i els mecanismes de seguiment de la redacció del Pla Especial.

Els diferents tipus de Béns a catalogar són: els Elements Arquitectònics (EA) com ara l'Alfolí de la Sal o el Cementiri Vell de l'Escala, els Conjunts Arquitectònics (CA) com ara el nucli de Sant Martí d'Empuries, els Béns Socioculturals i Etnològics (BSE) com les llindes d'algunes edificacions del Barri Vell, els safareigs o elements del Patrimoni Pesquer, els Béns Arqueològics o Paleontòlogics (BARP) com el jaciment d'Empuries, els Béns Naturals (BN) o els Béns Ambientals i Paisatgísitcs (BAMP).