CONVENI DE FORTIÀ ARQUITECTES AMB L'ESCOLA D'ARQUITECTURA DE REUS ( URV )

25/09/2020

Aquest mes de setembre hem signat un conveni amb la Universitat Rovira i Virgili per tal que desde l'Escola d'Arquitectura de Reus s'estableixi una col·laboració en els treballs d'aixecament de l'església de Sant Serni de Baiasca, al Pallars Sobirà.

Els treballs consisteixen en l'aixecament de l'interior de l'església i de l'exterior amb tècniques de captura massiva de dades (Scanner Laser BLK) així com la georeferenciació del núvol de punts de l'edifici.

En dues sessions de treball, els dies 21 i 22 de setembre s'ha fet per part de Fortià Arquitectes i de la Fundació URV el treball in-situ a Llavorsí (Pallars Sobirà). A les dues Sessions s'han fet els treballs d'aixecament de dades, de captura fotogràfica de tots els paraments interiors i exteriors així com la prospecció integral del monument mitjançant les tècniques de fotogrametria amb l'escàner Laser.

En aquestes sessions hi ha participat un equip de treball format per: Josep Maria Fortià, arquitecte - Xavier Raya, arquitecte - Sergio Coll, arquitecte URV - Josep Maria Puchearqueoleg URV i Xavier Busquets, estudiant d'arquitectura. Hem comptat amb la col·laboració de Jordi Fillet, Alcalde de Baiasca i de Mariona Abelló, arquitecte del Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya.