DOCUMENT URBANÍSTIC DE CRITERIS EN EL SISTEMA URBÀ DE LES GARRIGUES ALTES

30/05/2023

Fortià Arquitectes ha guanyat la licitació convocada per el Departament de Territori de la Generalitat de redacció del document de criteris urbanístics per a l'ordenació del territori de les Garrigues Altes.

 

Aquest territori està format per 8 municipis: El Cogul, Granyena de les Garrigues, El Soleràs, Els Torms, Juncosa, Bellaguarda, La Granadella i Bovera.

Es tracta d'un territori eminentment rural amb una problemàtica de despoblament, mobilitat manca d'habitatge de lloguer i les amenaçes de implantació de plantes de generació de noves energies que entren en conflicte amb l'activitat agrícola.

Aquest document haurà de servir de base per a un futur Pla d'Ordenació Urbanística Supramunicipal. En el nostre equip hi participem arquitectes, geògrafs, enginyers i sociòlegs.

El divendres 9 de juny ha tingut lloc una reuniò al Departament de Territori a Barcelona en la qual s'han presentat els quatre equips que treballarem sobre aquest projecte: Criteris Urbanistics / Fortià Arquitectes, Estudi Ambiental / Limonium SL, Catàleg de Masos / La Llena SL i Participació Ciutadana / ARDA. En la mateixa reunió s'ha marcat un calendari de lliuraments i s'han definit les funcions i els terminis de cadascun dels equips.