FINALITZAT EL DICTAMEN D'UN CONJUNT PATRIMONIAL AL MASNOU (MARESME)

16/12/2019

El passat 12 de desembre es va lliurar a l'Ajuntament del Masnou l'informe Patrimonial del conjunt residencial Bell Resguard

 

L’Ajuntament del Masnou davant la necessitat de conèixer les qualitats arquitectòniques del conjunt residencial Bell Resguard, situat a la seva població i obra dels arquitectes Guillem Giráldez Dávila, Pere López-Iñigo i Xavier Subias Fages, va manifestar l'interès en disposar d’un informe patrimonial, on també caldrà avaluar les propostes de rehabilitació, que estigui avalat per l’experiència, coneixement i pràctica d’una associació específicament especialitzada en el patrimoni arquitectònic.

El dictamen elaborat per Fortìa Arquitectes fa un recull documental dels antecedents i la història del conjunt. Tot aquest material es va recollir a l'Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Barcelona, al qual la familia dels arquitectes va fer donació de tot el seu fons professional. A partir d'aquests antecedents, el document posa en valor les diferents peces del conjunt com a arquitectura contemporània del s XX a Catalunya. 

El treball finalitza amb un document de criteris que estableix els elements a preservar del conjunt, que haurà de mantenir la imatge històrica sense tancar la porta a la introducció de nous materials actuals.