FORTIÀ ARQUITECTES EXPOSA LA INTERVENCIÓ EN EL CONVENT DELS DOMINICS A PERPINYÀ

20/12/2021

El Col·legi d'Arquitectes va celebrar entre els dies 16 i 19 de desembre la 44 edició del Curset de Patrimoni Arquitectònic sota el títol de "PATRIMONI CUSTODIAT. Biblioteques, arxius i centres de documentació".

 

Els directors del Curset en aquesta edició van ser els arquitectes Ana Chust i Dídac Gordillo. L'objectiu de les jornades era estudiar i debatre les interencions dutes a terme en edifics patrimonial per tal de siturar-hi centres de documentació, arxius i biblioteques.

L'arquitecte cap de Fortià Arquitectes i expert en patrimoni arquitectònic, Josep Maria Fortià amb l'arquitecta Agnès Rumeau-Xech van explicar l'avantprojecte de la intervenció en el Convent dels Dominics a Perpinyà (Catalunya nord) per tal d'adequar-lo per al seu ús com a arxiu administratiu de la ciutat.

En el mateix matí varen intervenir també Carmen Moreno i Raquel Peña sobre la restauració de les biblioteques històriques de Chinguetti, Juan Elvira i Clara Murado sobre la casa de las hojas i Anna Feu i Carlos Godoy sobre la biblioteca de Sort. Es va finalitzar amb una taula rodona.