FORTIÀ ARQUITECTES HA ORGANITZAT UNES CONFERÈNCIES SOBRE ARQUITECTURA AL JAPÓ

12/02/2024

L'arquitecte Pep Fortià, ex-becari de programes d'estudis al Japó ha organitzat dues conferències de l'arquitecte Akihiro Kashima, professor a l'universitat Setsunan a Osaka.

Les dues sessions han tingut lloc el dilluns 5 de febrer a la Facultat de Dret de l'Universitat de Girona i a l'acadèmia Nipponia Idiomes. La presentació a la UdGs'ha fet al saló d'actes i es titula "El sentit de l'espai en l'arquitectura japonesa: una mirada a l'edifici de la Facultat de Dret a Girona". Després d'una benvinguda per part del Degà de la Facultat, senyor Albert Ruda, l'arquitecte Pep Fortià ha presentat l'Akihiro Kashima arquitecte vinculat de fa anys a la ciutat de Girona.

En la seva intervenció l'arquitecte Kashima pha parlat sobre els conceptes d'espai en l'arquitectura tradicional japonesa i a partir d'aqui ha fet una comparació amb els trets essencials de l'edfici de la Facultat de Dret, obra que ha estat molt reconeguda i projectada per l'estudi d'arquitectura olotí RCR.

La sessió al centre Nipponia ha tingut lloc el mateix dia i en aquesta presentació l'arquitecte Kashima ha parlat sobre el concepte de "Ma" al Japó, l'ambiguetat espacial, temporal i psicològica, les relacions entre persones i en arquitectura, el concepte de "Ma" que crea un espai subtil i polivalent.

Les sessions van estar patrocinades pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, l'Universitat de Girona, Nipponia Idiomes i Fortià Arquitectes.