FORTIÀ ARQUITECTES I CHROMA RESTAURACIÓ DEL PATRIMÒNI ARQUITECTÒNIC SL, GUARDONATS PER LA SEVA INTERVENCIÓ A LA TORRE DE LES HORES A CERVIÀ DE TER

11/06/2024

El divendres 7 de Juny, Fotià Arquitectes va rebre una Menció d'Honor en els Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2024, organitzat pel COAC.

El jurat ha valorat la qualitat de les obres i la bona feina i ha tingut en compte la sostenibilitat, el patrimoni cultural i el paisatge. Justament la intervenció en la Torre de les Hores realitzada per Fortià Arquitectes amb la col·laboració de Chroma n'és un bon exemple ja que apropa la ciutadania, els mèrits de l'excel·lència, el patrimoni, la història, la identitat i els valors del territori.

És aquesta una intervenció de caire minimalista i una actuació discreta i funcional que vol preservar les visuals i la lectura del monument històric. L'espai s'entrellaça amb ritmes contemporanis de gran potència plàstica. La transparència dels esgraons implica una clara consciència amb el treball de la llum, així com una desmaterialització alliberadora d'un cilindre angost dins un monument d'origen medieval. 

L'equip responsable del projecte han estat: Pep Fortià, Xavier Raya i Raimon Bustos, arquitectes, Alba Bonada, arquitecta tècnica, Àngela Gonzalez, arqueòloga (Fortià Arquitectes), i Cristina Thió i Andrew P. Ruz (Chroma Restauració del Patrimoni Arquitectònic), Jaume Mas (iGuzzini) i Dani Pairet (Instal·lacions INSPA).

Volem agrair la confiança de l'Ajuntament de Cervià de Ter i en especial del seu alcalde, Guillem Surroca, que va recollir també el premi en la cerimònia del divendres 7 al Col·legi d'Arquitectes.