FORTIÀ ARQUITECTES REDACTA EL PLA ESPECIAL DE LES MINES D'AIGUA DEL MASNOU

11/04/2023

L'Ajuntament del Masnou (Maresme) té la voluntat de preservar i regular la xarxa de Mines d'aigua creades a partir del segle XVIII amb criteris de Patrimoni històric i de Sostenibilitat.

 

Actualment les Mines d'aigua del Masnou compten ja amb un Centre de Interpretació al nucli urbà. L'Ajuntament té ara la voluntat de redactar els estudis previs a la redacció del Pla Especial de Protecció i Conservació de les Mines d'aigua. Actualment hi ha una vintena de canals escampats pet tot el municipi, que constitueixen una xarxa soterrania de galeries, repartidors i canals que van recorrent tot el subsòl del nucli urbà. 

L'equip redactor d'aquests estudis previs estarà format per Josep Maria Fortià i Xavier Busquets, arquitectes i Rosa Maria Gil, historiadora. Es preveu la finalització dels treballs pel mes de juny de 2023. 

Per part de l'equip redactor es lliurarà un primer Full de Ruta el mes d'abril que establirà els criteris i les prioritats bàsiques del document. El passat 22 de març es va dur a terme una visita d'inspecció detallada a alguna de les mines i de les finques particulars, amb elements d'interès com safareigs, fonts i repartidors. A la visita hi varen assistir l'arquitecte Miguel Angel Hernández i en Quim Fabregas per part de l'Ajuntament del Masnou i l'equip redactor. També ens hi va acompanyar la Rosa Maria Andrés, historiadora que esta treballant en aquest tema a partir d'una beca de recerca convocada pel mateix Ajuntament.

Fortià Arquitectes

En línia

Fortià Arquitectes

Hola! 👋 En què et podem ajudar?

16:29