INTERVENCIÓ EN L'ENTORN DEL SANTUARI DE ROCACORBA A CANET D'ADRI

08/12/2020

Fortià Arquitectes elaborarà una proposta d'adequació dels elements singulars de la Creu i els entorns del Santuari, propietat del Bisbat de Girona i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Canet d'Adri

 

Originalment la creu del Santuari era de fusta i disposava d'uns elements triangulars de vidre que la feien visible en tota la comarca del Pla de l'Estany i el Gironès. Posteriorment es va substituir la creu original de fusta per una altra d'acer Corten i l'efecte de llum i reflexes que provocaven aquells elements es va perdre.

Es planteja l’actuació de restituïr a l’element de la creu els elements que provoquin aquest efecte lluminós. Es proposa la incorporació a l’estructura d’acer corten d’aquestes peces reflectants .

La proposta ha estat promoguda per Francesc Moradell, en representació d’un grup de veïns de Canet d’Adri. L’arquitecte Josep Maria Fortià, cap de Fortià Arquitectes, estudi d’arquitectura especialitzat en el patrimoni arquitectònic, ha elaborat la proposta técnica.

Aquesta proposta compta amb el vist-i-plau del Bisbat de Girona, titular del Santuari , que ha validat la proposta el desembre del 2020.

El cost de les obres será assumit per l’Ajuntament de Canet d’Adri i la Diputació de Girona. A més, l’Ajuntament hauria de dur a terme l’adjudicació de les obres així com la gestió corresponent davant la Comissió Territorial del Patrimoni de la Generalitat , que ha d’aprovar qualsevol actuació en un Bé Cultural d’Interès Nacional com aquest.