JOSEP MARIA FORTIÀ, DOCENT EN EL CURS DE MESTRATGE EN CONSTRUCCIÓ TRADICIONAL I BIOCONSTRUCCIÓ A CATALUNYA CENTRAL

02/01/2024

Al llarg d'aquest any 2024 te lloc a Berga el Curs de Mestratge en Construcció tradicional i Bioconstrucció organitzat pel Gremi de la bioconstrucció de Catalunya. Aquest curs segueix les directrius i la col·laboració de GRETA, des de Girona.

 

En els mesos de gener i febrer s’està fent el mòdul de Pedra i posteriorment es seguirà amb els mòduls de la calç i el guix, la ceràmica i la tàpia i en darrer lloc, el mòdul de la fusta.

L'objectiu general del curs és el de preservar els oficis i transmetre els valors inherents a les tècniques tradicionals de la construcció, recuperar coneixements i donar les eines necessàries per tal que les empreses que es dediquin a la restauració i a la rehabilitació siguin un referent de qualitat.

El curs te lloc a Berga en jornades de mati i tarda cada dissabte i es fan visites d'obra itinerants per la comarca del Berguedà.

L'arquitecte Josep Maria Fortià ha impartit les sessió sobre arquitectura, posant èmfasi en la història, l’anàlisi arquitectònic, els tipus de construccions, els materials,... S'ha fet també una reflexió sobre el concepte de Patrimoni arquitectònic a partir d'un recorregut pels principals espais urbans i edificis històrics de la ciutat de Berga.

En les diferents sessions que s'han programat intervindran també altres professionals vinculats al camp de la restauració i la intervenció en el patrimoni com: Judith Vinyes, geòloga, Roger Solé, marger, Eduard Prada, arquitecte tècnic, Cristina Thió, restauradora i Ariadna Asturias, constructora.

Fortià Arquitectes

En línia

Fortià Arquitectes

Hola! 👋 En què et podem ajudar?

15:28