PROJECTE D'INTERVENCIÓ A L'EDIFICI HISTÒRIC DEL MAS VILANERA A L'ESCALA

30/01/2024

L'Ajuntament de L'Escala ens encarrega el projecte executiu de la restauració i consolidació parcial d'aquest Mas històric.

 

El Mas Vilanera està declarat Bé Cultural d'Interés Local (BCIL) i és propietat de l'Ajuntament de L'Escala. Va ser construït al segle XVI i és un edifici d'estructura complexa que ha anat creixent de forma orgànica al llarg del temps. El seu entorn s'hi localitzen restes d'un Monestir i d'una Església que daten del S. XIII a part d'altres estructures i necropolis dels segles V i VI (a.C.).

La proposta contempla la restauració i consolidació dels cossos auxiliars situats a la zona nord-est del conjunt. L'equip redactor està composat per: Josep Maria Fortià, Xavier Busquets i Raimon Bustos, arquitectes i Dolors Codina, arqueòloga.

Es preveu que en un futur el Mas esdevingui un espai d'interpretació del medi natural i socioeconòmic emmarcat en la candidatura com a reserva de la Biosfera de la Costa Brava que lidera la Diputació de Girona.

El Departament de Cultura de la Generalitat ha atorgat una subvenció per a la intervenció en aquest edifici monumental i a partir d'aqui des de Fortià Arquitectes redactarem el projecte executiu de la intervenció.