RECUPERACIÓ DEL PONT MEDIEVAL DEl TORRENT A CERVIÀ DE TER

10/03/2022

L'Ajuntament de Cervià de Ter (Gironès) ha encarregat a Fortià Arquitectes el projecte de consolidació d'aquest element històric

La finalitat d'aquest projecte és l'estudi de les patologies estructura'ls i de degradació que afecten al Pont. També es planteja una primera intervenció dels treballs de consolidació necessaris per solucionar els aspectes que fan perillar la seva integritat.

Està declarat Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i també està incorporat a l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

El Pont del Torrent és una estructura que salva el curs de la riera de la Font Mirona i formava part de la Via Augusta, entre Gerunda (Girona) i Cinniana (Cervià/Raset/Viladasens) i que posteriorment es va convertir en el camí tradicional entre Cervià de Ter i Girona. El seu ús en èpoques posteriors va donar origen a la denominació actual, Camí Ral.

És improbable que l'estructura actual del pont sigui la mateixa que en època romana, si bé es pot haver donat el cas de reaprofitament de materials per conformar la construcció que existeix actualment.

La construcció de la carretera GI-633 va fer que el pont perdés part de la seva funció ja a partir de finals del segle XIX. El traçat de l'autopista AP-7 va fer que el camí on es troba el pont quedés interromput.