REHABILITACIÓ DE LES TINES DELS MANXONS A CALLÚS (BAGES)

18/02/2019

Adjudicat a Fortià arquitectes el concurs per la direcció facultativa de la Rehabilitació d'un edifici patrimonial d'arquitectura tradicional

El Consell Comarcal del Bages va treure a licitació la direcció facultativa dels projectes que s'inscriuen en el marc del projecte "El Geoturisme com a eix vertebrador per la dinamització turística i econòmica del Bages. Programa FEDER 2014-2020. Eix 6". El redactor del projecte és l'arquitecte Eduard Fenoy i Palomas.

Es van treure a licitació sis projectes d'interès patrimonial com ara el condicionament del Pont Vell d'Avinyó, l'antic escorxador de Navàs, la rehabilitació de la casa Torres Amat a Sallent o l'habilitació de la capella de cal Clarassó. A Fortià Arquitectes li ha estat adjudicada la Rehabilitació del conjunt de les Tines situades a peu de vinya al municipi dels Manxons, un barri situat a l'oest del nucli de Callús, al costat del riu Cardener. Concretament les Tines dels Manxons són un conjunt patrimonial catalogat en l'Inventari de Béns Culturals elaborat per la Diputació de Barcelona. L'àmbit d'actuació es troba dins del Geoparc mundial UNESCO de la Catalunya Central, que es troba en una situació privilegiada al cor de Catalunya.