REMODELING OF THE VISITORS 'MODULE IN THE MONASTERY OF SANT PERE DE GALLIGANTS

18/09/2020

The Department of Culture of the Generalitat carries out the construction of the new reception module and shop of the Monument based on the project drawn up by Fortià Arquitectes

The remodeling project was drawn up in 2017 by Fortià Arquitectos. The proposal proposes an action in the reception and access space of the monument. The objective of the intervention is to provide the monument with good environmental conditions of comfort to the aforementioned modules, respond to the accessibility of the different areas and gain space for the store and library area.

It will intervene by closing and expanding the module with a laminated glass facing and an automatic access door. The floorboards and the entrance ramp as well as the store space are also expanded. The lighting system is rethought and the space is heated with electric radiators.

Finally, a new design and assembly of the exhibition furniture and visitor services office is proposed.